Книга «Исторический словарь» Александр Орлов, Владимир Георгиев, Наталья Георгиева Цены, рецензии, файлы, тесты, цитаты

Але в такому випадку Московія опинялася на Схід від цього умовного поділу. Тому Петро «підметушився», зробив певні «спонсорські внески» і зарубіжні академіки погодилися провести демаркційну лінію по Уральських горах та річці Яік (Урал). Їм то що від цього, крім очевидного профіту у золоті, сріблі та соболях? Безпосереднім ініціатором та посередником у процесі «перенесення» був петровський вельможа Василь Татіщєв, який активно «працював» на цю тему із взятим у полон під Полтавою шведським офіцером і науковцем Пилипом Страленбергом. Пікантність ситуації полягала в тому, що Меншиков був абсолютно неграмотним.

  • Але в такому випадку Московія опинялася на Схід від цього умовного поділу.
  • 23 серпня 1714 року Меншиков відправляє до Англії прохання прийняти його в члени Лондонського королівського товариства розвитку знань про природу – однієї із найстаріших у світі наукових спільнот, аналог Академії наук.
  • А ще московити щедро «проспонсорувавши» європйські товариства, купили собі право називатися європейцями в географічному сенсі.
  • Публікація всіх авторських матеріалів та відеороликів «Главкома» дозволена тільки за умови прямого лінка на сайт.
  • Справа в тому, що здавна наука географічно не ділила континенти Європу і Азю, а мала за один – Євразію.
  • При всьому цьому сам сер Ісаак Ньютон був – скажемо так – дуже небідною людиною.

Володимир Арнольд стверджував, що бачив в архіві Лондонського королівського товариства підпис Меншикова чотирма хрестами. Публікація всіх авторських матеріалів та відеороликів «Главкома» дозволена тільки за умови прямого лінка на сайт. Для інтернет-видань обов’язковим є розміщення прямого, відкритого для пошукових систем лінка у першому абзаці на конкретну новину, статтю чи відео. 23 серпня 1714 року Меншиков відправляє до Англії прохання прийняти його в члени Лондонського королівського товариства розвитку знань про природу – однієї із найстаріших у світі наукових спільнот, аналог Академії наук. При всьому цьому сам сер Ісаак Ньютон був – скажемо так – дуже небідною людиною. Посмотреть машинный перевод Google Translate по запросу исторический.

Найпопулярніше

А ще московити щедро «проспонсорувавши» європйські товариства, купили собі право називатися європейцями в географічному сенсі. Справа в тому, що здавна наука географічно https://www.06274.com.ua/list/452660 не ділила континенти Європу і Азю, а мала за один – Євразію. Кордон між ними проводився суто символічно, по річці Танаїіс – так у давнину називався Сіверській Донець.

Исторический словарь