Розведення раків, вирощування раків у басейнах, в домашніх умовах Все про гроші та бізнес

Мінуси аквариумного розведення раків в домашніх умовах полягають у відсутності можливості великих масштабів вирощування, так як вдома немає можливості встановити великі акваріуми. Крім цього, додаткові витрати потягнуть за собою оплата рахунків за електроенергію та опалення. Розведення раків – легка і прибуткова справа, яка дозволяє при відносно невеликих вкладеннях отримувати стабільний прибуток. Про те, як має відбуватися вирощування раків в домашніх умовах, про секрети скорочення ризиків, про те, як підібрати правильне обладнання і про правильний старт https://newdaynews.ru/kiev/262461.html розповість викладений нижче матеріал. Як не прикро констатувати факт, не одного об’єктивного фактора відкрити свій бізнес саме в ідеї розведення раків на сьогодні немає, хоча суб’єктивні є. Звичайно, може це буде не правильно, але перед тим, як поговорити про суть, виділимо всі сильні і слабкі сторони ідеї вирощування раків, як в «польових» умовах, так і розведення раків на дому. Кілька басейнів або акваріумів (можна придбати поліпропіленові басейни — вони стійкі до вологи і корозії, не контактують з органічними сполуками) — 1200 доларів за 4 шт.2.

бізнес на розведенні раків

Вони не засинають, подібно жабам, і навіть виповзають на полювання. Але вони дуже повільні і витрачають мінімальну кількість енергії, не набирають у вазі. Якщо немає досвіду в розведенні раків, то краще почати роботу з річкового маточного поголів’я. Спорудити водойму (оптимальна глибина 1-3 м.) І викласти дно великими каменями і створити умови для того, щоб раки могли вільно рити нори. Мета в пошуку клієнтів повинна бути одна — реалізація раків оптом, адже на двох-трьох відрах членистоногих «до пива» багато не заробиш. Тому варто спробувати запропонувати свою продукцію барам, кафе, ресторанах, великим торговельним мережам, і т.

Відео про розведення раків у ставку

Згідно науковій літературі добова норма корму для одного рака – це 3% – 4% від його ваги. Вирощування раків як бізнес передбачає постійну закупівлю особин жіночої та чоловічої статі. Можна придбати відразу ж тільки самок, які вже будуть носити ікринки. Якщо є можливість взяти самок з відкритих водойм, то купувати не доведеться взагалі, просто необхідно буде акуратно зібрати і перенести до місця вирощування.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИРОЩУВАТИ РАКІВ

«Мармуровий рак» – Крупнорозмірна одностатева порода. Розмножується партеногенезовим способом (жіночі клітини розвиваються без запліднення). Але для утримання даної породи буде потрібна температура води +28 градусів. «Довго пали європейський» – швидкозростаюча і дуже плідна порода. Побутсро розмножується як у штучних так і природних водоймах. Вирощувати краще починати з порід, що швидко ростуть, спеціально виведених для штучних водойм. Можна також запропонувати своїм знайомим вирощений товар.

Наявність можливості постійного розширення бізнесу. Ресторани і кафе, пропонувати в закусочних і супермаркетах. На основі зібраної інформації скласти чіткий бізнес-план по організації діяльності. Кожен поважаючий себе підприємець і виробник реєструє своє підприємство перед початком роботи. Краще вибирати вироби з низькими (до 1м.) Стінками і широким дном. Так простіше доглядати за раками і містити в чистоті дно акваріума.

Для вирощування раків в басейнах знадобляться ємності з міцного не токсичного пластику, вартість яких досить велика. Можна зробити басейни з бетону своїми руками. Викопати кілька ям в землі глибиною близько 70 см, розміром 2×6 м (або трохи меншого розміру). На дно ям укладають труби через які відбуватиметься аерація і злив води. Потім стінки огороджують опалубкою і заливають разом з дном ями бетонним розчином.