Рада Адвокатів Миколаївської Області Національна Асоціація Адвокатів України

Сподіваємось, що цей сайт стане інформаційною платформою для популяризації адвокатської професії, сприятиме адвокатам Луганщини в їх професійній діяльності та забезпечить достовірною та повною інформацією всіх зацікавлених осіб. Також адвокатами Луганської області обрано представників від адвокатів регіону в Раду адвокатів України та Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури України. Про день, час і місце початку роботи з’їзду адвокатів України та radaadvokativ.org.ua питання, що вносяться на його обговорення, адвокати повідомляються не пізніш як за двадцять днів до дня початку роботи з’їзду. РАУ прийняла рішення про встановлення винагороди членам Вищої ревізійної комісії адвокатури у 2021 році. Приєднатися до Загального кодексу правил для адвокатів країн Європейського Співтовариства ( Страсбурзі , жовтень 1988 року) , імплементувати його положення до Правил адвокатської етики адвокатів України та профільного закону.

РАУ прийняла рішення про внесення змін та доповнень до Регламенту ВКДКА та Положення про порядок прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність. Згідно ст. 55 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» у період між з’їздами адвокатів України функції адвокатського самоврядування виконує Рада адвокатів України (далі – РАУ), яка складається з тридцяти членів, в тому числі із представників від кожного регіону. Законопроект наголошує, що усі зміни, які мають відбутися при його прийняті скеровані саме для забезпечення незалежності за європейськими стандартами публічного інституту адвокатури у системі українського судочинства з метою надання якісної правничої допомоги. Національна асоціація адвокатів України утворюється з’їздом адвокатів України та не може бути реорганізована.

Кількість членів ради адвокатів регіону визначається конференцією адвокатів регіону. Рішення з’їзду адвокатів України та Ради адвокатів України є обов’язковими до виконання всіма адвокатами. Рішення конференцій та рад адвокатів регіонів є обов’язковими до виконання адвокатами, адреса робочого місця яких знаходиться у відповідному регіоні та відомості про яких включено до Єдиного реєстру адвокатів України.

2.sixteen.Порушення адвокатом порядку та строків сплати щорічних внесків вважається невиконанням рішення органу адвокатського самоврядування та відповідно вважається дисциплінарним проступком. Усі розпочаті дисциплінарні провадження проти адвоката, який звернувся за отриманням трансферного витягу на день його видачі, продовжують здійснюватись відносно такого адвоката в тій раді адвокатів регіону до якої адвокат звернувся за таким витягом. У випадку необхідності внесення змін в ЄРАУ щодо адреси робочого місця адвоката з одного регіону в інший, – адвокат отримує в раді адвокатів регіону за поточною адресою робочого місця трансферний витяг з ЄРАУ, про що подає заяву. Строк повноважень голови, заступників голови, секретаря і членів Ради адвокатів України становить п’ять років.

Проекти документів на установчий з’їзд адвокатів України, що відбудеться листопада 2012р. Всеукраїнська громадська організація «Асоціація адвокатів України» запрошує на ІІ Щорічний зимовий форум ААУ з кримінального права та процесу. Запрошуємо усіх бажаючих на щорічне святкування Дня Юриста у ресторані неподалік озера Тельбін у м.Києві. Витрати необхідно сплатити завчасно, можна безготівково. Вищим органом адвокатського самоврядування України є з’їзд адвокатів України.

РАУ прийняла рішення про скликання конференції адвокатів Дніпропетровської області, затвердження Порядку висування та обрання делегатів конференції адвокатів Дніпропетровської області, Регламенту конференції адвокатів Дніпропетровської області та встановлення квоти представництва. РАУ прийняла рішення про затвердження Порядку висування та обрання делегатів звітно-виборної конференції адвокатів міста Києва, Регламенту звітно-виборної конференції адвокатів міста Києва та встановлення квоти представництва. РАУ прийняла рішення про звернення до членів Вищої ради правосуддя Гречківського П.М., Маловацького О.В. Щодо розгляду (вирішення) питання про доцільність подальшого перебування на посадах членів Вищої ради правосуддя. Доручено членам Робочої групи з питань нормативно-правового забезпечення у сфері фінансового моніторингу на платформі Вищої школи адвокатури провести для адвокатів інформаційно–роз’яснювальну роботу (лекції, семінари, вебінари тощо) з питань організації та проведення фінмоніторингу організаційними формами адвокатської діяльності.

РАУ прийняла рішення про затвердження у новій редакції Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України. РАУ прийняла рішення про затвердження у новій редакції Положення про Раду адвокатів Херсонської області. РАУ прийняла рішення про затвердження у новій редакції Положення про Раду адвокатів Черкаської області. Одночасно потребує зазначена норма законопроекту потребує удосконалення для надання правничої допомоги бюджетним установам та госпрозрахунковим державним і комунальним підприємствам адвокатом, який не перебуває у штаті.